Vaccinatiecentrum Dilbeek - Ternat

Vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat blijft al zeker open tot voorjaar 2022


Momenteel bevinden we ons midden in de 4de golf. Deze vele besmettingen zorgen voor een grote druk op de zorg en andere sectoren in ons land. De vaccinatie is één van de middelen die we hebben om deze golf zo snel mogelijk plat te drukken. 


Ons centrum blijft daarom alvast geopend tot het voorjaar van 2022. We zullen ons focussen op 2 verschillende paden.  


Iedereen die nog geen vaccin heeft ontvangen is nog steeds welkom om zijn traject te starten. Deze mensen mogen altijd langskomen voor hun eerste prik. Ook mensen die ergens anders een eerste prik zouden gekregen hebben en nog een tweede moeten krijgen, zijn steeds welkom. Dit is momenteel iedereen ouder dan 12 jaar. Kinderen die 12 worden binnenkort zullen van ons een uitnodiging krijgen voor hun vaccinatie. 


We zetten nu volop in op de boosterprik. Deze is nodig om de bescherming na de initiële vaccinatie voldoende hoog te houden. De groepen die we viseren voor deze boosterprik wisselen snel. Momenteel nodigen we mensen uit die werkzaam zijn in de zorgsector of ouder zijn dan 65 op voorwaarde dat ze voldoende aan de intervalvoorwaarden sinds hun laatste prik. In het geval van Johnson&Johnson is dat twee maanden, voor AstraZeneca is dat vier en voor Pfizer of Moderna is dat 6 maanden. Ook indien u uw eerste prikken ergens anders zou gekregen hebben wordt u voor de boosters gewoon uitgenodigd. 


Indien de bevolkingsgroepen die we aanspreken voor de vaccinatie zouden wijzigen (voor 1ste maar ook voor de boosterprik) mag u een uitnodiging verwachten eens het uw beurt is. 


Tot het einde van het jaar zijn wij al zeker geopend op dinsdagvoormiddag en woensdagnammidag. Mogelijks openen wij nog extra dagen indien dit nodig zou blijken. 

 

Indien u het idee heeft dat u mogelijk vergeten werd voor de eerste of boosterprik of indien u nog andere vragen hebt, kan u ons steeds contacteren. Via email zijn wij te bereiken op vragen@vaccinatiecentrumdilbeekternat.be of op het nummer 02/790.61.01 (werkdagen tussen 9 en 17u).